Dit ben ik

Kindercoach Hoda Yamani

Sinds mei 2019 ben ik de eigenaar van Kracht in Bloei Kindercoaching in Utrecht Leidsche Rijn.
Verder ben ik getrouwd en de trotse moeder van een zoon (7 jaar) en dochter (3 jaar).

In 2005 heb mijn Master diploma Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht behaald. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wil kinderen en jongeren helpen.

Vanaf 2008 heb ik ruim zes jaar bij de Raad voor de Kinderbescherming Utrecht gewerkt. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs waar ik onder andere als onderwijsassistent, pedagogisch adviseur en zorgcoördinator heb gewerkt.

Gedurende al die jaren dat ik kinderen begeleidde en ik steeds meer kennis opdeed over de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, begon het idee van een eigen praktijk vorm te krijgen. In 2018/2019 heb ik de kindercoach opleiding bij Sonnevelt in Amsterdam gevolgd en behaald. 

Waarom ik zo graag als kindercoach kinderen wil helpen? Ik ben in Iran geboren en vanaf mijn zevende in Nederland opgegroeid. Mijn vader heb ik in Iran op zesjarige leeftijd verloren. Als kind had ik heel graag iemand gewild die mij had ondersteund in het uiten van mijn gevoelens en mij had begeleid in het rouwproces.

Daarnaast geloof ik dat elk kind andere behoeften heeft. Het reguliere zorgsysteem biedt naar mijn mening onvoldoende begeleiding op maat. In mijn praktijk kan ik vanuit verbinding en betrokkenheid met kinderen werken en mijn begeleiding op hun behoeften aanpassen.

De visie van mijn praktijk is dat kinderen zowel krachtig als kwetsbaar zijn, zoals een bloem. Zij hebben, naast aandacht en liefde, soms een steuntje in de rug nodig om hun kracht te vinden. Met de juiste begeleiding en advies kunnen kind en ouders inzien wat er nodig is om hun kind weer tot bloei te laten komen.

Wilt u meer weten over mij als persoon en over mijn praktijk? Bekijk dan ook eens mijn Instagram account @krachtinbloei waar ik blogs schrijf over de thema’s kinderen, ouders en opvoeding.